New PT member – Patrick Gimmestad Emblem

We will run a small series here at the Blog and present our new Power Team members for season 2017. First out is our young Norwegian fly angler Patrick Gimmestad Emblem and below you find his own words in Norwegian language. We also want to high-light that Patrick runs a salmon fishing school at Nord Kringen Gård in river Stjørdalselva, Norway. Please see link further down to read more about this event! 

bilde-GL-patrik kopia

Jeg heter Patrick Gimmestad Emblem og kommer fra Vestnes i Møre og Romsdal. I mitt 22 år lange liv har jeg drevet med fluefiske i snart 15 av dem. Jeg fikk min første en-hånds fluestang til 8 års dagen min, og etter å ha landet en laks på 6,5 kg noen måneder senere var jeg hekta. Det er sjøørret og laksefiske som ligger mitt hjerte nærmest. Siden mitt barndomshjem har sjø tomt med fantastisk sjøørret fiske, har jeg naturligvis brukt mye tid på sjøørreten, men også laksefiske i mindre elver har vært en viktig del av mitt fiske tidlig i karrieren. Fra jeg startet laksefiske med to-hånds fluestang i Orkla da jeg var 11-12 år ble det bare mer og mer laksefiske. Nå er det laksefisket jeg fokuserer mest på, og elvene rundt Trondheimsfjorden er mine absolutte favoritter med Stjørdalselva som førstevalg. Jeg studerer for øyeblikket markedsføring og ledelse på Lillehammer, og er ferdig utdannet våren 2017, da flytter jeg endelig til mekka for laksefiske – Trøndelag.

Juni fisket med synkesnøre og store tube fluer etter de store blanke laksene synes jeg er utrolig spennende, og bruker mye tid på dette i Juni måned. Men det jeg synes er det absolutt beste med laksefiske er når elven er både tomme for vann og fiskere. Det å jakte på laksen med lette en- hånds og switch stenger i liten klar elv er noe jeg mener er det mest spennende og givende med laksefiske. Følelsen av å lande en stor laks på lett utstyr med krevende forhold er noe som ikke kan beskrives på en god nok måte for meg. Jeg er en allsidig fisker som fisker det meste, og som generelt trives så lenge jeg har en fiskestang i hånden, men fluefiske har blitt den absolutte lidenskapen. De senere årene har jeg holdt en del fluekastekurs, fiskeskole og guidet på Nord Kringen Flornes i Stjørdalselva. Dette er noe jeg trives utrolig godt med og som gir meg en unik mulighet til å møte mange mennesker med den samme lidenskapen.

Below you find information about the fly fishing school Patrick runs, please click image below to go the info page. Only in Norwegian language. 

Skärmklipp 2017-04-06 10.28.07

Skärmklipp 2017-04-06 10.27.31

Leave a Reply