Now it is back, the LPXe 17´!

The LPXe 17´ has long been a cult rod for those of us who like “tung-gung”, says Håkan Norling and looks so happy as only he can! It is perfect for us who fish big rivers like Kalix, Torne, Tana, Alta and the big Scottish rivers early in the season in high and cold water. In short; It’s the most brutal two-handed rod we’ve ever built says Håkan with a big smile. 

demodag3 kopia

LPXe 17´New Edition of the 2017 model is built with the new graphite we’ve used in the other LPXe blanks. This makes the new rod lighter, plus it’s a bit more easier to handle than the old model. The rod handles the heaviest lines and big flies with ease. The LPXe 17 foot throws what you want, wherever you want!

Erling Holmström, who according to Håkan Norling is Mr LPXe 17′ adds;
The rod is easy to load and the action is felt right down the handle and it has a real kick through the whole blank. Airflo F.I.S.T 660 grain and the new 4D MultiTip with the 18 ft / 14gr tips are one of the best combinations for long casts with this cannon of a rod. Looking forward to a new season with great excitement!

Other combinations of lines that fit well according to Håkan and Erling:
– Original Triple D # 11/12 In full length 13.5 m. (Can be extend with a Poly Leader as well)
– 4D body 39 gr with 18 ’14gr tips.
– Also try 4D Body 39 gr with an intimate T-14 or T-18 tip of approximately 6-7 meters.


// SVENSKA //
LPXe 17-fotaren har länge varit ett kultspö för dem av oss som gillar ”tung-gung” säger Håkan Norling och ser sådär glad ut som bara han kan! Det är perfekt för oss som fiskar stora älvar som Kalix, Torne, Tana, Alta och de stora skotska älvarna tidigt på säsongen i högt och kallt vatten. – 
Det är det mest brutala tvåhands spö vi någonsin byggt säger Håkan och ler. 

LPXe 17’ New Edition av 2017 års modell är byggd med den nya grafiten som vi har använt i till de övriga LPXe-spöna. Det gör det nya spöt lättare, plus att det är lite mer kast- och fiskevänligt än den gamla modellen. Spöt hanterar de tyngsta linorna och stora flugor med lätthet. LPXe 17 fotaren kastar vad du vill, vart du vill!

Erling Holmström, som enligt Håkan Norling är ´Mr LPXe 17 fot´ tillägger;
Spöt är lätt att spänna upp och aktionen känns ända ner i handtaget och det har en riktig kick genom hela klingan. Airflo F.I.S.T 660 grain och de nya 4D MultiTip med spetsarna på 18 fot/14gr är ett av de bästa kombinationer för långa lätta härliga kast med denna kast kanon. Ser fram emot en ny säsong med stor spänning! Andra linkombinationer som passar fint enligt Håkan och Erling:

– Original Triple D linor i #11/12 i full längd 13,5 m. (Går att förlänga med en Poly tafs också)
– 4D bakdelar 39 gr med 18’ 14gr spetsar.
– Prova också 4D Body 39 gr med en intrimmad T-14 eller T-18 spets på cirka 6-7 meter.

Leave a Reply